Když se zanese domovní kanalizace


Když se zanese kanalizační přípojka nebo potrubí v části města, nikdo z přítomných obyvatel se to nedozví předem. Kanalizace nemá žádné věstníky, poutače a informační letáky do schránek nebo notifikaci do e-mailu, že se ráčila ucpat a přestala být funkční, a to je právě ten klíčový problém – moment překvapení. Když se kanalizace zanese tak, že vám neodtéká z domácnosti žádný odpad, je to typická havarijní situace, kterou je třeba řešit urgentně.

kanalizační poklop

Moment překvapení – kanalizace se může ucpat ve chvíli, kdy má k vám přijít návštěva, a máte již nachystané pohoštění. Někdo v takovém okamžiku zazmatkuje a začne urychleně vyhledávat kontakt na instalatéry a střídavě odbíhat od počítače, brát do ruky různé nářadí, kterým by bylo možné odpady prorazit, a oběma činnostmi bude zbytečně ztrácet čas a energii. Na vyhledávání instalatérů je již pozdě, a s proražením odpadu s běžným nářadím neuspějete.

pouliční kanalizace

Zapamatujte si, že kontakt na havarijní instalatérský servis byste si měli zjistit včas, dokud se nic neděje, a mít jej po ruce, aby při vzniklé havárii o ní instalatéři z Prahy 7 kanalizace-instalateri.cz věděli pokud možno ihned, a mohli do hodiny přijet. A pokud se vám nepodaří prorazit odpadovou zátku gumovým zvonem, zanechejte dalších marných pokusů, do odpadů hlavně nic nestrkejte, žádné dráty a péra, a trpělivě vyčkejte příjezd instalatérů, kteří budou čistit kanalizaci tlakovou vodou z přistavené cisterny anebo s využitím frézovací hlavy.

V kanalizaci se totiž mohou objevit i velké kameny, bahno, písek, kusy plastů a papírového kartonu, a také kořeny stromů a keřů, které tudy prorůstají ve vzniklých trhlinách. Čištění kanalizace je práce pouze pro profesionály s patřičným vybavením, a ti také nejlépe ví, jak v terénu zasáhnout, aby byla kanalizace opět průchozí, a aby zároveň čisticím procesem nedošlo k jejímu poškození.

`