Muži v kuchyni

Pro většinu mužů je vaření španělskou vesnicí. Hrdě o sobě prohlašují, že si tak nanejvýš dokážou uvařit čaj. Najdou se však tací, kterým se vaření stane nejen koníčkem, ale mnohým celoživotním zaměstnáním. Ve kterém se snaží, jak jinak, dosáhnout co nejlepších výsledků. Jejich největší výhodou je kreativita, s jakou k vaření přistupují. A vnášejí do tohoto oboru hodně nových chutí a vůní. Navíc mezi sebou rádi soutěží. Což je vede k neustálému zdokonalování a vytváření originálních jídelníčků. Se kterými vyjíždějí na soutěže, pořádané po celém světě. Úspěšných šéfkuchařů, kteří si z nich vozí ocenění, máme v současné době i v naší zemi několik.

Mužská specialita

Velkou popularitu mužského vaření se podařilo rozvinout snad nejznámějšímu českému kuchaři – Zdeňku Pohlreichovi. Který kromě toho, že vlastní svoji restauraci, ve které mohou návštěvníci jeho speciality ochutnat, na televizních obrazovkách ve svých pořadech přitáhl pozornost k tomuto ušlechtilému koníčku mnoho mužů. A ze světa si přivezl mnohá ocenění. Jeho pokračovatelem, který se rovněž objevuje často v televizních kuchařských show, je Marek Škoda. Přestože svoji restauraci nevlastní, vyšly mu už dvě kuchařské knihy. Ve kterých se se čtenáři dělí o své recepty. Přestože není kuchařem vyučen, v mnohém je pro ně inspirací a zdrojem dobrých nápadů.

Italská specialita

Ital Emanuele Ridi se objevil v naší republice před dvaceti pěti lety. Během kterých si vybudoval kuchařskou kariéru, se kterou naše jídelníčky obohatil italskými specialitami. Které v té době znalo jenom pár gurmánů. Jeho zásluhou se dokonce televizní štáby vypravily do jeho rodiště. Kde přímo z originálních surovin předvedl, co všechno se dá z těstovin, sýrů, mořských plodů, rajčat, paprik a dobrého koření vytvořit. Jemu dneska můžeme poděkovat za osvěžení letního menu. Rychlého a chutného. Rovněž britský šéfkuchař Gordon Ramsey, majitel několika restaurací, které získaly už 16 michelinských hvězd, inspiroval natáčení pořadu Ano šéfe. Čímž se rovněž zasloužil o rozvoj tohoto kulinářského oboru u nás. 

`